Resepi Kuih Bom Manis / Resipi Kuih Bom Oleh Salween Cookpad / Petua yang aznie belajar dari …
Campur tepung pulut, tepung gandum dan garam dalam bekas. Sambil goreng sambil makan tak perasan habis satu batch. Hanya guna empat bahan je. Resipi sedap dan mudah untuk kuih bom. Kome bancuh je adunan tepung ngan air suam.
As salam saya mitak izin nak ikut resepi ni … Uli sampai doh tidak melekat pada bekas. Sebenarnya mudah je cara buat kuih bom bijan yang lembut dan sedap. Satukan gandum, tepung pulut dan garam.tambah air sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh dan tepung tidak lekat di tangan. Yg mudah,ringkas dan sedap ni.lebih sedap lagi kalau dicicah dgn sambal ataupun kuah kari.lepas ni kalau nk buat cucur bom.mama akan guna resepi ni je.jom tengok resepinya. Letakkan sedikit air ke dalam kuali. Kemudian tuang air sedikit demi sedikit. Hanya guna empat bahan je.
Kome bancuh je adunan tepung ngan air suam.
(kak rose perap 1/2 jam jer) panaskan minyak masak. Tapi ramai yang tak berani nak buat. Letakkan sedikit air ke dalam kuali. Petua yang aznie belajar dari … Satukan gandum, tepung pulut dan garam.tambah air sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh dan tepung tidak lekat di tangan. Yg mudah,ringkas dan sedap ni.lebih sedap lagi kalau dicicah dgn sambal ataupun kuah kari.lepas ni kalau nk buat cucur bom.mama akan guna resepi ni je.jom tengok resepinya. As salam saya mitak izin nak ikut resepi ni … Resepi yang dikongsikan oleh zura zul ni gunakan 3 jenis tepung. Sebenarnya mudah je cara buat kuih bom bijan yang lembut dan sedap. Ambil sedikit doh tadi dan masukkan inti.gentel bulat.kalau nak cantik sama saiz boleh timbang doh. Uli sampai doh tidak melekat pada bekas. Petua supaya kuih ni elok tak meletup senang je sebenarnya. Teksturnya yang lembut dan gebu, kalau setakat sebiji je, memang tak cukup.
Resipi sedap dan mudah untuk kuih bom. Resepi yang dikongsikan oleh zura zul ni gunakan 3 jenis tepung. Sambil goreng sambil makan tak perasan habis satu batch. Satukan gandum, tepung pulut dan garam.tambah air sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh dan tepung tidak lekat di tangan. Masukkan bijan dalam bekas besar lain.
Sebenarnya mudah je cara buat kuih bom bijan yang lembut dan sedap. Satukan gandum, tepung pulut dan garam.tambah air sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh dan tepung tidak lekat di tangan. Sambil goreng sambil makan tak perasan habis satu batch. Letakkan sedikit air ke dalam kuali. As salam saya mitak izin nak ikut resepi ni … Ambil sedikit doh tadi dan masukkan inti.gentel bulat.kalau nak cantik sama saiz boleh timbang doh. Yg mudah,ringkas dan sedap ni.lebih sedap lagi kalau dicicah dgn sambal ataupun kuah kari.lepas ni kalau nk buat cucur bom.mama akan guna resepi ni je.jom tengok resepinya. Tapi ramai yang tak berani nak buat.
(kak rose perap 1/2 jam jer) panaskan minyak masak.
Kemudian tuang air sedikit demi sedikit. Teksturnya yang lembut dan gebu, kalau setakat sebiji je, memang tak cukup. Tapi ramai yang tak berani nak buat. Resipi sedap dan mudah untuk kuih bom. Petua yang aznie belajar dari … Letakkan sedikit air ke dalam kuali. Biasanya kuih ni jadi kegemaran sebab teksturnya yang lembut, biji bijan di luar yang garing dan inti yang manis. Yg mudah,ringkas dan sedap ni.lebih sedap lagi kalau dicicah dgn sambal ataupun kuah kari.lepas ni kalau nk buat cucur bom.mama akan guna resepi ni je.jom tengok resepinya. Petua supaya kuih ni elok tak meletup senang je sebenarnya. As salam saya mitak izin nak ikut resepi ni … Ambil sedikit doh tadi dan masukkan inti.gentel bulat.kalau nak cantik sama saiz boleh timbang doh. Satukan gandum, tepung pulut dan garam.tambah air sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh dan tepung tidak lekat di tangan. Masukkan bijan dalam bekas besar lain.
Resipi sedap dan mudah untuk kuih bom. As salam saya mitak izin nak ikut resepi ni … Petua yang aznie belajar dari … Sebenarnya mudah je cara buat kuih bom bijan yang lembut dan sedap. Biasanya kuih ni jadi kegemaran sebab teksturnya yang lembut, biji bijan di luar yang garing dan inti yang manis.
As salam saya mitak izin nak ikut resepi ni … Campur tepung pulut, tepung gandum dan garam dalam bekas. Biasanya kuih ni jadi kegemaran sebab teksturnya yang lembut, biji bijan di luar yang garing dan inti yang manis. Masukkan bijan dalam bekas besar lain. (kak rose perap 1/2 jam jer) panaskan minyak masak. Yg mudah,ringkas dan sedap ni.lebih sedap lagi kalau dicicah dgn sambal ataupun kuah kari.lepas ni kalau nk buat cucur bom.mama akan guna resepi ni je.jom tengok resepinya. Satukan gandum, tepung pulut dan garam.tambah air sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh dan tepung tidak lekat di tangan. Sambil goreng sambil makan tak perasan habis satu batch.
Letakkan sedikit air ke dalam kuali.
Campur tepung pulut, tepung gandum dan garam dalam bekas. Resepi yang dikongsikan oleh zura zul ni gunakan 3 jenis tepung. Uli sampai doh tidak melekat pada bekas. Teksturnya yang lembut dan gebu, kalau setakat sebiji je, memang tak cukup. Yg mudah,ringkas dan sedap ni.lebih sedap lagi kalau dicicah dgn sambal ataupun kuah kari.lepas ni kalau nk buat cucur bom.mama akan guna resepi ni je.jom tengok resepinya. Kome bancuh je adunan tepung ngan air suam. Satukan gandum, tepung pulut dan garam.tambah air sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh dan tepung tidak lekat di tangan. Petua yang aznie belajar dari … Hanya guna empat bahan je. Resipi sedap dan mudah untuk kuih bom. As salam saya mitak izin nak ikut resepi ni … Tapi ramai yang tak berani nak buat. Kemudian tuang air sedikit demi sedikit.
Resepi Kuih Bom Manis / Resipi Kuih Bom Oleh Salween Cookpad / Petua yang aznie belajar dari …. (kak rose perap 1/2 jam jer) panaskan minyak masak. Kemudian tuang air sedikit demi sedikit. Sebenarnya mudah je cara buat kuih bom bijan yang lembut dan sedap. Uli sampai doh tidak melekat pada bekas. Biasanya kuih ni jadi kegemaran sebab teksturnya yang lembut, biji bijan di luar yang garing dan inti yang manis.